Česta pitanja

U čijem je vlasništvu AnonTaxi?

AnonTaxi aplikacija je produkt hrvatskih Open Source programera i kao takva je besplatna, slobodna i nije ni u čijem vlasništvu. Međutim, kupovinom tokena-dionice možete sudjelovati u odlučivanju i organizaciji same aplikacije kroz glasanje koje će utjecati na programere aplikacije.

Tko će odrediti parametre poput cijene vožnje?

Parametre aplikacije odredit će vlasnici tokena-dionice putem glasanja. To mogu biti i vozači i korisnici. Uz to, svaki će vozač moći sam promijeniti svoje vlastite parametre, za sebe ili svoju flotu.

Koja tvrtka stoji iza ovog?

Iza ovog projekta ne stoji niti jedna tvrtka već grupa slobodnih ljudi koji slobodno programiraju besplatnu aplikaciju otvorenog koda. Cilj nam je učiniti aplikaciju jednako dostupnom svima i potaknuti otvaranje tvrtki i udruga koje će ju ravnopravno koristiti s vozačke strane dok će korisnici imati jednu aplikaciju za sve opcije.

Ako nema tvrtke iza projekta, tko će upravljati infrastrukturom i održavati ju?

Infrastruktura (tj. serverska mreža) za uspješno funkcioniranje AnonTaxi aplikacije će se održavati na identičan način kao i infrastruktura Bitcoin mreže i ostalih kripto-projekata. Minimalne naknade iz mreže će otvarati mogućnost zarade za one koji žele održavati AnonTaxi servere i na taj način privlačiti sistem administratore da održavaju mrežu.

Kad će aplikacija biti gotova i spremna za upotrebu?

Aplikaciju za sada radimo iz hobija, polagano i bez stresa i očekujemo da će prva verzija (MVP - Minimum Viable Product) biti dovršena do početka ljeta 2020. godine. Ukoliko želite ubrzati razvoj aplikacije, podržite nas kupovinom tokena-dionice, sudjelujte u odlučivanju i izgradimo aplikaciju brže zajedničkim naporima. Ukoliko dođemo do iznosa od 20 tisuća eura, aplikaciju možemo razviti vjerovatno već kroz mjesec ili dva. Sav višak novca koji se skupi bit će uložen u kupovinu automobila za najam vozačima, a profit će se u obliku kriptovaluta vraćati vlasnicima tokena-dionice.

Kako mogu pratiti napredak projekta?

Za sada imamo samo "todo" listu koju ćemo ažurirati na dnevnoj bazi, a u startu ćemo početi objavljivati i dnevnike razvoja na svim našim kanalima. Od projekta želimo napraviti i svojevrsni "reality show" u kontekstu transparentnosti razvoja, organizacije, financija i svih drugih detalja.

Tko je odlučio o imenu AnonTaxi?

AnonTaxi je samo radno ime koje smo mi programeri dali imenu projekta da bismo na nečemu mogli početi raditi. Osim toga, aplikacija je besplatna i Open Source, a to u praksi znači da ju bilo tko može kopirati i objaviti pod vlastitim imenom i brandom kao "white-label" tj. franšiznu aplikaciju, stoga naš odabir imena ne igra baš nikakvu ulogu.

Kako mogu kupiti token-dionicu?

Da biste kupili token-dionicu (ATST - AnonTaxi Stock Token), učlanite se u našu Telegram grupu, AnonTaxi. Tamo ćete pronaći upute kako to učiniti, a na istom mjestu možete dobiti i besplatne ATST tokene.

Kako se mogu uključiti?

Bilo da se želite uključiti kao vozač, korisnik, kupiti token-dionicu, samo se uključiti u raspravu, dati nam prijedlog ili nas podržati, slijedite upute na ovom linku.